На Глухівщині встановили купол на церкві, яку будують замість тої, що згоріла три роки тому

15.02.2020

Днями у селі Перемога на Глухівщині освятили і встановили на церкву купол з хрестом. Чин освячення провів керуючий Конотопсько-Глухівською єпархією УПЦ архієпископ Роман, якому співслужили священники Глухівського благочиння.

Наразі церква на честь Архистратига Михаїла активно будується, і встановлення куполу з хрестом стало одним із важливих етапів. Стати свідками такої важливої події і разом помолитись за успішне продовження будівництва прийшло чимало прихожан.

За словами настоятеля Михайлівського храму ієрея Володимира Карпенка, сьогодні у настрої людей стався великий перелом – всі точно впевнені, що скоро у селі буде нова церква замість тої, що згоріла три роки тому. «Якщо перші місяці після пожежі ми всі були у розпачі, не знали, з чого починати, то потихеньку з Божою поміччю почали разом рухатись до будівництва. Довго вирішували документальні проблеми, потім взялись за пошуки коштів, благодійників, а сьогодні вже встановили купол».

До речі, будівельниками стали теж священники: ієреї Олександр Грищенко з Дунайця та Дмитро Бур з Глухова виконали багато важкої роботи. До освячення храму ще далеко, але вже зараз можна сказати, що він буде невеликим, але затишним. Прихожани обіцяють дбати про нього.

Нагадаємо, пожежа трапилась вночі 14 березня 2016 року і знищила все. Зараз служби проходять у пристосованому приміщенні колишнього магазину.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: