Дорогу на Сумщині відремонтували з порушеннями

17.02.2020

Товариство з обмеженою відповідальністю “Торговий дім “Дінастія” 24 липня 2019 р. отримало замовлення від “Управління капітального будівництва” Шосткинської міської ради на суму 112 тис. грн, пише gromo.org.ua.

Предметом договору є «Капітальний ремонт вулиць м. Шостка Сумської області. Відновлення елементів благоустрою (покриття доріг) по вул. Робоча, 6» до 31 грудня 2019 р.

Через дві доби послуги підрядника були оплачені міським бюджетом.

На покритті обстеженої ділянки виявлені численні місця проведеного дрібного ремонту (ремонтні карти), що є свідченням виникнення руйнувань на нещодавно укладеному шарі дорожнього одягу. Також на ділянці наявні завищення узбіччя.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Дінастія» зареєстроване в 2012 році. У 2013 році запрацювало. З 2017 р. приватні замовлення почали змінюватись на державні. Так, у 2019 р. вони отримали державних замовлень майже на 52 млн грн.

Це в шість разів більше ніж в 2018 р.

Всі від державних установ Сумської області.

55% відсотків цієї суми отримано від державного підприємства «Дороги Сумщини»

На цей час товариство мало кілька кримінальних справ порушених за статтями:

ст. 364. Зловживання владою або службовим становищем;

ст. 366. Службове підроблення;

ст. 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Посаду директора з 2018 р. обіймає Бортяш Олег Анатолійович. В минулому директор приватного підприємства “Шостінтербуд” та Новгород-Сіверський Оптзбутпромхім.

Співвласник підприємства – Єгорченко Олександр Анатолійович, є одним з власників товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Хелеб».

Другий співвласник – Комар Андрій Іванович. Володіє основною частиною підприємства.

На даний час бенефіціар ще 14 компаній.

У цьому списку знаходиться ТОВ «Шосткинське підприємство «Харківенергоремонт», котре разом з «ТД «Дінастія» підозрюються в порушенні ст. 364 ч. 1 КК України. Зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб…

У 2015 р. «Шосткинське підприємство «Харківенергоремонт» разом з «Управлінням капітального будівництва» Шосткинської міської ради потрапили до суду. Де за матеріалами справи вони за допомогою незаконних схем ухилялись від сплати податків та штучно завищували  вартість робіт.

Комар Андрій Іванович є бізнес – партнером та помічником народного депутата України Ігоря Молотка.  За дивним збігом родом також  з м. Шостка. Свою депутатську кар’єру розпочав у 2012 р. з всім відомої «Партії регіонів». Що збігатися з роком реєстрації ТОВ «Торговий дім «Династія».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: