На Конотопщині вночі обікрали магазин

17.02.2020

Про крадіжку з магазину до Конотопського відділу поліції повідомила господиня, яка, прийшовши зранку на роботу, побачила безлад у приміщенні та відсутність більшої частини товару.

Як з’ясували правоохоронці, що прибули на виклик, до приміщення магазину зловмисник потрапив, розбивши скло та вирвавши ґрати у одному із вікон.

Аби встановити особу правопорушника, оперативники відпрацювали територію довкола місця скоєння злочину, вивчили відео з камер відео нагляду, опитали місцевих мешканців. Ті в свою чергу пояснили, що кілька днів тому бачили поблизу підозрілого немісцевого чоловіка на автомобілі. За їхніми описами правоохоронці припустили, що зловмисником може бути 37-річний неодноразово судимий за майнові злочини житель Конотопського району. Перевіривши його за місцем мешкання, поліцейські переконалися у справедливості своїх підозр. До того ж, і сам чоловік зізнався у скоєному. Він пояснив оперативникам: красти пішов, бо не мав грошей аби утримувати себе та свою родину, а оскільки правоохоронці його дуже добре знають, то вирішив свої злочинні справи реалізовувати на території району, сподіваючись, таким чином уникнути викриття.

Серед поцупленого з магазину алкогольні напої, цигарки, чай, кава, цукерки, ковбасні вироби, шоколад, консерви, 2 мішки цукру, кілька стартових пакетів різних мобільних операторів та близько трьох тисяч гривень готівкою.

«Наші співробітники з’ясували, що для перевезення викраденого до місця свого проживання зловмисник попросив допомоги у свого знайомого, з яким за послугу розрахувався частиною викрадених речей. Ці речі були виявлені у нього вдома під час проведення санкціонованого обшуку, — говорить Сергій Породько, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Конотопського відділу поліції, — Наразі працівники поліції перевіряють його на причетність до скоєння даного злочину».

Зловмисникові ж за вказаним фактом конотопськими слідчими вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище …) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Правоохоронці також перевіряють його на причетність до скоєння аналогічних злочинів у Конотопському районі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: