Верхня Сироватка вирішує питання фінансування футболу

18.02.2020

Ряд депутатів Верхньосироватської ОТГ ініціювали розгляд на сесії сільради питання щодо додаткового фінансування видатків на спорт номер 1 — футбол.

Зокрема в документі відзначається, що проектом бюджету Верхньосироватської ОТГ на 2020 рік передбачено видатки для проведення фізкультурно-масових заходів у розмірі 114 539,00 гривень. Це лише 0,3% видаткової частини бюджету громади на цей рік.

Депутати звертають увагу, що вказаних коштів надзвичайно замало, зокрема не передбачено належних видатків на забезпечення діяльності футбольної команди «Верхня Сироватка», яка представляє Верхньосироватську ОТГ в чемпіонаті та Кубку Сумського району з футболу сезону 2020 року.

Зокрема, упродовж 2019 року команда фінансувалася за рахунок бюджетів Сумського району та ОТГ. Проте цього року бюджетом Сумського району (фінансування із 1,5 млн. грн. зменшилося до 250 тис. грн.) не передбачено таких видатків на команди, які представляють ОТГ, а запроектованих бюджетом місцевої ОТГ коштів на її фінансування недостатньо. За орієнтовними оцінками на арбітраж, транспортні послуги, підготовку місцевого стадіону, придбання ігрової форми та компенсації харчування футболістам та тренеру необхідно передбачити близько 190 тис. грн.

Депутати звернулися до керівництва місцевої ОТГ із проханням вжити заходів до розгляду цього запиту в установленому порядку, планування в бюджеті ОТГ на 2020 рік цих видатків та організації прийняття на сесії сільради відповідного рішення.

Нагадаємо, що команда із Верхньої Сироватки — подвійні чинні чемпіони Сумщини, з футболу та футзалу. Уже цього року команда стала бронзовим призером відкритого чемпіонату Сумського району з футзалу. Наразі бореться за Кубок Сумського району з футзалу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: