З Буринського молокозаводу через суд стягнули майже 100 тис. грн

18.02.2020

До Господарського суду Сумської області із позовом звернулось ТОВ «САТ Інжиніринг» до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Буринський молокозавод» про стягнення 84 тис. грн за неналежне виконання договору підряду щодо своєчасної оплати виконаних робіт, а також штрафних санкцій у зв’язку з цим.

Розглянувши подані документи і матеріали, судом встановлено, що сторонами укладено договір підряду, позивач мав виконати ремонті роботи, виготовлення та заміна частини трубупроводу повітря на сушці сухого молока, а відповідач зобов’язувася вчасно оплатити ці роботи.

Позивач виконав роботи згідно з договором своєчасно та в повному обсязі, але відповідач порушив зобов’язання з оплати виконаних підрядних робіт, не сплатив позивачу частину остаточного розрахунку в сумі 79020,00 грн., чим порушив вимоги статей 193 Господарського кодексу України, статей 526, 530, 837 Цивільного кодексу України.

Розглянувши матеріали справи суд вирішив позовні вимоги задовольнити. Стягнути з ТОВ «Буринський молокозавод» на користь ТОВ «САТ Інжиніринг» заборгованість за договором підряду в сумі ­ – 79 тис. грн., пеню за несвоєчасне виконання грошового зобов’язання в сумі – 13, 7 тис. грн, 3 % річних в сумі ­ – 1,6 тис. грн., інфляційні втрати в сумі – 2,1 тис. грн, витрати по сплаті судового збору в сумі – 1, 9 тис. грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: