У сумських гуртожитках можуть відключити газопостачання

18.02.2020

Два гуртожитки у Сумах можуть залишитися без газу з 19 лютого. Відключити послугу товариство “Сумигаз” збирається через відсутні індивідуальні договори із мешканцями кімнат, – повідомляє Суспільне.

Це питання сьогодні, 18 лютого, вирішували на виконавчому комітеті Сумської міської ради. Проблема стосується, зокрема, чотириповерхового гуртожитку у Курському мікрорайоні. У ньому 64 кімнати, у яких живуть близько 150 людей.

Щодо відключення газу людей попереджають вдруге. Наразі вирішується питання по двох гуртожитках. Загалом у Сумах відсутні договори із “Сумигазом” у десяти таких будівлях.

Уповноважений представник співвласників гуртожитку Олексій Пархомчук представляв на виконкомі інтереси мешканців:

“Хоч з лічильником, хоч без лічильника, передбачений механізм оплати по зареєстрованим особам гуртожитка. Це методика 620, вона нікуди не ділася, процедура розрахунку чітко передбачена. В роз’ясненнях НКРЕКП навіть сказано “гуртожиток”. “Сумигаз” пропонує листом НКРЕКП, що це є не побутовий споживач. В місті Суми, крім цих гуртожитків, всі інші гуртожитки облікуються по індивідуальним договорам”.

На виконкомі вирішили заборонити товариствам «Сумигаз збут” та “Сумигаз” відключати від послуги гуртожитки, та укласти з мешканцями індивідуальні договори. За це проголосували усі його члени.

Речниця товариства “Сумигаз” Анастасія Шимаріна каже – за рік користування газом мешканці двох гуртожитків заборгували понад 270 тис. грн.

Завтра, 19 лютого, в обласній адміністрації знову збиратимуться, аби вирішити питання з укладанням договорів. Якщо газ відключать, люди обіцяють перекрити проїжджу частину на Курському проспекті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: