Жителя Сумщини, хворого на туберкульоз, у судовому порядку відправили на лікування

19.02.2020

12 лютого Комунальне некомерційне підприємство «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради в особі генерального директора Анатолія Кіяшко, звернулося до суду із заявою про примусову госпіталізацію жителя Глухівщини до протитуберкульозного закладу.

Свою заяву мотивує тим, що останній знаходиться на обліку у туберкульозному кабінеті з діагнозом: РРТБ (розширено резистентний туберкульоз) легень (інфільтративний). Повідомляється на сайті Глухівського міськрайонного суду.

Чоловік знаходився на стаціонарному лікуванні в КНП «Регіональний клінічний фтизіопульмонологічний медичний центр» Сумської обласної ради з 26.06.2019 по 15.11.2019, виписаний з відділення за систематичне зловживання алкоголем, амбулаторно не лікувався. Повторно 12.12.2019 хворий госпіталізований в стаціонарне відділення КНПП «Регіональний клінічний фтизіопульмонологічний центр», але 23.12.2019 самовільно залишив відділення. Крім того, хворий знаходиться на обліку у лікаря-нарколога з діагнозом: Розлад особистості та поведінки внаслідок вживання алкоголю, синдром залежності.

Останній раз обстежений 20.11.2019 і результат позитивний. Хворий ухиляється від амбулаторного лікування, хоча неодноразово викликався медичними працівниками на прийом. Чоловік підлягає примусовому обстеженню на базі туберкульозного кабінету КНП «Глухівська міська лікарня» та подальшому лікуванню в «Першій обласній спеціалізованій лікарні» м. Ромни, оскільки не виявляє прихильності до лікування, становить небезпеку для оточуючих, терміном не менше 3 місяців до припинення бактеріовиділення.

У судовому засіданні лікар-фтизіатр заяву підтримала, вважає за необхідне примусово обстежити хворого та в подальшому примусово госпіталізувати останнього до КНП «Першої обласної спеціалізованої лікарні» м. Ромни. З цим погодився і представник особи, стосовно якої вирішується питання про примусову госпіталізацію.

Суд прийшов до висновку про повне задоволення заяви, а саме з метою запобігання поширенню туберкульозу житель Глухівщини підлягає примусовій госпіталізації до протитуберкульозного закладу на строк три місяці.

Відповідно до пункту 7 частини першої статті 430, частини другої статті 346 ЦПК України суд допускає негайне виконання рішення.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: