Керівник лісгоспу на Сумщині прокоментував, чому не пускає перевіряючих

19.02.2020

Керівник Глухівського агролісгоспу пояснив, чому Держекоінспекція не може потрапити до них з перевіркою.

На минулому тижні Державна екологічна інспекція в Сумській області розповсюдила інформацію, що «ДП «Глухівський агролісгосп» цинічно ігнорує доручення Прем’єр-міністра України», не допускаючи інспекторів до позапланової перевірки, пише nedelya.info.

«06.02.2020 мала б розпочатися перевірка ДП “Глухівський агролісгосп”. Втім для того, аби уникнути перевірки… директор агролісгоспу Руслан Клєйншмідт кілька днів поспіль не з’являвся на робочому місці. У зв’язку зі вчиненням перешкод для виконання посадових обов’язків, екоінспектори викликали поліцію та склали заяву про злочин. Оскільки дане підприємство є комунальним, Державна екологічна інспекція в Сумській області звернулася до Сумської обласної ради, з проханням вплинути на підконтрольний лісгосп. Втім і це не вмотивувало директора ДП “Глухівський агролісгосп” допустити екоінспекторів до перевірки. Слід зауважити, що це вже четвертий випадок недопущення Інспекції до перевірок ДП “Глухівський агролісгосп” за останні 5 місяців», – повідомляється на сайті Держекоінспекції в Сумській області .

Керівник Глухівського агролісгоспу Руслан Клєйншмідт повідомив, що ніякого саботажу не вчиняє.

«Для нашого підприємства перевірки екологів – справа звична. З 2013 року, коли я очолив агролісгосп, вони проходили регулярно, глобальних страшних порушень ніколи не зафіксовано, хоча завжди були певні недоліки і зауваження, які ми намагались усунути. Інспектор перед перевіркою завжди надавав документи, які оцінювала наша юридична служба в Сумах.

Дійсно, 1 жовтня минулого року ми вперше не допустили перевіряючих. Причина? Не отримали за 10 днів повідомлення про це. Були і виклики поліції, і суд. Жодних справ проти мене не відкрито. Є довідки про це з поліції. Але інспектор продовжував і наступного разу надавати або неправильно складені документи, або стверджував, що мене не було на роботі.

У нас 11 тисяч гектарів лісу, цехи переробки, склади, де щодня буваю, а не сиджу в кабінеті. Ось і останній документ, який вони надали, був чим завгодно, але не дорученням Прем’єр-міністра.

Щодо твердження про масштабні незаконні рубки, то все це неправдива інформація, ми готові разом з екологами вивезти в ліс усіх охочих журналістів. Прекрасно розумію, що така принципова позиція щодо дотримання інспектором усіх вимог дуже дратує, ми, як то кажуть, нариваємось на неприємності. Усі звикли задобрювати перевіряючих, щоб вони менше уваги звертали на недоліки. А ми тут у Глухові п’ятий місяць тримаємо законну оборону. Як тільки екоінспектори нададуть правильно оформлені документи – перевірка відбудеться того ж дня», – заявив Р. Клєйншмідт.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: