Стало відомо, хто із «Слуги народу» буде займатися виборами на Сумщині

19.02.2020

У кожному регіоні вирішено призначити «уповноважених», які будуть готувати партію «Слуга народу» до виборів — від допомоги в підборі кандидатів до відповідальності за підсумковий результат.

Про це повідомляє видання «Lb.ua» із посиланнями на джерела у партії «Слуга народу».

Наголошується, що кінцевий список нардепів-кураторів затверджується президентом.

«Ця ідея виникла з того, що за шість місяців є місцеві еліти, які спілкуються з депутатами. Іноді дуже вже тісно. Для того, щоб ми були впевнені, що там немає подвійного дна, то такими» уповноваженими «стануть люди, які не мають прямого стосунку до регіонів. Є кілька винятків — Харків і Чернігів, де будуть представники старої» ЗеКоманди «. Вони отримають мандат провести з усіма переговори, оцінити ситуацію без усіх цих друзів, кумів, щоб перезавантажити — при необхідності — керівництво обласних організацій і підібрати потім кандидатів. Вони потім пройдуть незалежний фільтр «, — запевнило джерело в партії.

За словами одного зі співрозмовників, такі неофіційні «уповноважені» повинні поговорити з представниками всіх місцевих еліт і «ЗеКоманди», щоб визначити майбутніх кандидатів на місцеві вибори і потім представити їх президенту і партії на затвердження.

За даними видання,  за вибори на Сумщині від «Слуги народу» відповідатиме Олександр Качура.

За даними chesno.org, у 2019 році Олександр Качура був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Слуга народу” номером 49 у списку як член партії. Член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Адвокат, засновник адвокатського бюро “Kachura Lawyers”. Раніше займався приватною юридичною практикою у Києві, працював провідним фахівцем, юрисконсультом, помічником адвоката у різних юридичних компаніях, а також працював слюсарем у Конотопі Сумської області.

Є членом громадської ради при Міністерстві юстиції України, а також входить до експертної ради Верховної Ради з питань внесення змін до кримінально-процесуального кодексу України.

Закінчив філософський факультет КНУ імені Т.Г.Шевченка (спеціальність “політологія”), НТУУ “Київський політехнічний інститут” (спеціальність “правознавство”), Міжнародний університет фінансів (спеціальність “міжнародний менеджмент управління”). Кандидат юридичних наук.

Лауреат премії «Адвокат року» у 2018 році.

Нагадаємо, що місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: