У Глухові зі «швидкої допомоги» тікають медики

20.02.2020

Із 5 молодих спеціалістів, які в минулому році після медучилища прийшли в службу, залишилось лише двоє. І то ще не факт, що вони працюватимуть далі. Про це журналісту розповів лікар Анатолій Клішевич.

Причина сумного становища екстреної медичної допомоги всім відома і лежить на поверхні – відсутність нормальної оплати праці при великій відповідальності і навантаженні.

– Молодий спеціаліст, який прийшов, має чистий оклад у 3 тисячі гривень. З доплатами дотягують до мінімалки. Це так оцінюється в нашій країні праця медпрацівника! Я – лікар з 37-річним стажем – маю оклад 5 тисяч. Звичайно, що молодь не йтиме працювати, – коментує А. Клішевич.

Але, як виявилось, погано живе не вся служба екстреної допомоги. Бідують лише медики нижчих рангів. Бо нещодавно стала відома зарплатня головного лікаря «Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолія Александренка. Вона склала більше 100 тис. грн на місяць! Цим питанням зайнялась обласна комісія та правоохоронні органи, але фельдшерам від того не легше.

Сьогодні медики «швидкої» у Глухові чекають завершення реформи. Щоправда, позитивних змін чомусь люди для себе вже не ждуть. Бо зазначають, що кожна реформа їх службу перевертала з ніг на голову та ніяких поліпшень не приносила.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: