Віталій Жиленко наполягає на продовженні мораторію доти, доки не буде підготовлене необхідне підґрунтя та не буде згоди людей на продаж землі

20.02.2020

Депутати Сумської міської ради направили Звернення до Президента України щодо зупинення розгляду законопроєктів у яких йдеться про обіг земель сільськогосподарського призначення та удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Документ підтримали майже усі обранці, що знаходилися в сесійній залі. Втім, вони й зібралися позачергово заради цього єдиного питання.

Депутат Сумської міської ради, представник політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Віталій Жиленко сказав в інтерв’ю телеканалу АТВ, що їхня політична сила давно наголошує на тому, що землю не можна продавати і наполягає на продовженні мораторію доти, доки не буде підготовлене необхідне підґрунтя та не буде згоди людей на продаж землі.

«Двічі подавали до Києва звернення депутати обласної ради і планують подати ще одне уже цієї п’ятниці, постійно говорять про це наші колеги у Верховній Раді. До них приєдналися і опозиціонери у Сумській міській раді. У нас є принципові позиції. Перша: не всі жителі отримали належні їм паї – землю мають тільки 7,5 млн українців. Тому ми наполягаємо на тому, щоб земля, яка зараз перебуває в державній власності, була розпайована між людьми з невеликими доходами і великим трудовим стажем. Друга: обов’язковий референдум!», — зазначив Віталій Жиленко.

Він запевнив, що міські депутати відстоюватимуть свої позиції до останнього і не дозволять віддати найголовніше багатство українців іноземцям та агрохолдингам. «Ми чітко розуміємо, що продаж землі може стати початком кінця України як держави», — резюмував політик.

У своєму зверненні обранці аргументували незгоду із реформою тим, що земля може стати заручницею спекулятивних дій, внаслідок яких буде зірвано злагоджену роботу агропромислового комплексу, що в свою чергу вплине на продовольчу безпеку і призведе до дестабілізації ситуації в Україні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: