У Сумські ОДА повідомили, скільки мільйонів не вистачає на зарплату бюджетникам

20.02.2020

Наразі дефіцит коштів на оплату праці працівників бюджетної сфери на Сумщині становить 152,4 млн гривень. Таку інформацію надали фінансові органи райдержадміністрацій та органи місцевого самоврядування, повідомляє сайт ОДА.

За словами директора обласного Департаменту фінансів Олени Батраченко, як і у попередні роки, проблемним у бюджетному процесі залишається питання забезпечення своєчасної оплати праці працівників бюджетної сфери. Найбільші суми незабезпеченості – по галузях охорони здоров’я та освіти.

Під час відеоселекторної наради головний фінансист області пояснила, з чим пов`язана недостача коштів та наголосила учасникам наради на необхідності упорядкування штатної чисельності працівників у межах затверджених асигнувань на оплату праці. Олена Батраченко нагадала про необхідність забезпечення першочергового розподілу вільного залишку коштів на покриття дефіциту оплати праці. Також необхідно здійснити комплекс заходів щодо погашення заборгованості із зазначених виплат, забезпечивши використання не менш як 90 відсотків наявних коштів, насамперед загального фонду місцевих бюджетів.

Окрім того, серед пропозицій обласного департаменту – перегляд структури фонду оплати праці бюджетних установ, скорочення непершочергових статей бюджетних витрат. Залишається актуальним і необхідність упорядкування шкільної мережі (класів), ліжкової мережі медичних закладів, штатної чисельності установ.

Увагу учасників наради звернули на те, що у цьому році можливості обласного і державного бюджетів суттєво обмежені. Зокрема, у порівнянні з 2019 роком обсяг стабілізаційної дотації, запланованої у державному бюджеті, скоротився на 2%, резерв освітньої субвенції зменшився в 2,3 рази, а резерв медичної субвенції не передбачений взагалі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: