П‘ятьох полісменів із Сумщини підозрюють у тяжких корупційних злочинах

20.02.2020

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора п’ятьом працівникам поліції повідомлено про підозру у вчиненні упродовж 2018-2019 років ряду тяжких корупційних злочинів.

За версією слідства, вказані службові особи підозрюються у систематичному вимаганні та отриманні неправомірної вигоди як від підлеглих співробітників поліції за покращені умови праці, так і від окремих громадян за не притягнення їх до відповідальності за порушення у сфері безпеки дорожнього руху. Крім того, за даними слідства, вказані особи підозрюються у можливій причетності до таких протиправних дій під керівництвом начальника відділу одного з районних відділів поліції Сумської області.

Вказаним особам інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі вживаються заходи до викриття інших фактів їх протиправної діяльності та завершення досудового розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

STOPCOR.ORG

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: