Ігор Перепека: «Те, як зустрічали літак із Китаю, — сором і ганьба»

21.02.2020

Евакуація українців із Китаю викликала у суспільстві небачену істерію. До останнього влада тримала у секреті, куди їх все ж повезуть. Напередодні почали набирати обертів протести на Тернопільщині, Львівщині та під Києвом. Літак із нашими громадянами, якому довелося зробити 35 кіл у небі, 20 лютого  зустрічали в країні наче прокажених – з прокляттями, палаючими шинами, перекритими дорогами. У порівнянні з панікою на Західній Україні, Харків спокійно зустрічав борт на карантин.

У той же час на сусідній із Сумщиною Полтавщині розгорілися масові заколоти: люди, налякані коронавірусом, вийшли на акції протесту проти розміщення евакуюваних  у медцентрі в Нових Санжарах і чинили супротив правоохоронцям. Відбулися прямі сутички, у поліцейських жбурляли каміння, палили барикади, а під кінець вечора  каміння полетіло в автобуси з евакуйованими…

«Уся єдина країна в тому, як ми приймаємо літак із Китаю з нашими співвітчизниками. Який сором і ганьба», — відреагував на події депутат Сумської міської ради Ігор Перепека.

Склалося враження, що певна частина громадян взагалі забула про людяність і співчуття, а паніка затьмарила здоровий глузд. Евакуйованих у буквальному сенсі готові спалити, як у Середньовіччі, і де в такому разі єдність і гідність?

«У цій ситуації проявилася оцінка тій медреформі, яку запустила Уляна Супрун і продовжила нова очільниця Мінздраву Скалецька. Люди зневірені у нашій медицині, у тому що їм зможуть допомогти, якщо все-таки трапиться зараження коронавірусом і бояться його, як чуми. При тому, що Україна – рекордсмен за кількістю захворілих на кір, у нас поширений туберкульоз, зафіксовані десятки смертей від звичайного грипу, через саму  лише вірогідність нової інфекційної хвороби народ втрачає контроль над своїми вчинками. У соцмережах вже гуляє злий жарт на цю тему: скрізь коронавірус вражає легені, а в українців – мізки», — коментує депутат.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: