Спиртзавод на Сумщині приватизують

21.02.2020

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов повідомив, що 19 лютого в Україні стартував вирішальний етап демонополізації спиртової галузі — приватизація.

Депутати підтримали план приватизації, який запропонували Міністерство та «Укрспирт». Відзначається, що в 2020 році Фонду держмайна (ФДМ) України передадуть перші 36 держпідприємств «Укрспирт», серед яких Дубов’язівський МПД, який знаходиться в смт Дубов’язівка ​​Конотопського району.

Уряд планує приватизувати до 15 травня ті держпідприємства, в яких все майно зареєстровано або частково зареєстровано; до 16 червня — ще 5 держпідприємств; до 1 липня — підприємства концерну «Укрспирт». Далі ФДМ повинен підготувати держкомпанії до продажу і реалізувати їх через аукціони на майданчику ProZorro.

Милованов зазначає, що зараз основне завдання — завершення реєстрації майна спиртових заводів і передача майна на приватизацію ФДМ.

Нагадаємо, що в 2019 році чистий прибуток держпідприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» збільшився на 86%.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: