Сумський чемпіон: “Бажання потрапити на Олімпіаду є дуже великим”

21.02.2020

Рідні трибуни сумського манежу почали підтримувати фактурного штовхача вже з перших спроб. Цього разу вдалось досягнути того майже магічного спілкування між глядачами і спортсменом, на кожну вдалу спробу Ігоря Мусієнка трибуни захопливо реагували, що підштовхувало спортсмена все краще і краще здійснювати спроби, що перетворилося в три спроби по “особистому”, подоланий рубіж в 20 метрів та золото національної першості.

Ігоре, вітаю з особистим. Розкажи, як довго ти йшов до цього результату у приміщенні?

Відміна проведення Чемпіонату світу якимось чином вплинула на твою підготовку?

Я думаю не вплинуло, оскільки там норматив був 20,90, і якщо б туди і відібрався, то лише по добору.

Які твої подальші цілі?

Далі буде командна першість Європи з метань в Португалії. Звісно хочеться штовхнути там такі ж метри, а можливо і далі.

В Мукачево на зимовому чемпіонаті України з метань більшість говорили, що вони проходять ці змагання на завантаженні, закладають базу на весну-літо. Як у твоєму випадку, ти спеціально підводився до цих змагань?

Справа в тому, що змагання в Мукачево проходять на вулиці, там холодно, і якщо б ядро також проходило на вулиці, результати були б трохи гіршими. А так як я тренуюсь в цьому манежі щодня, я був готовий штовхати на ці метри.

Твої коментарі по Олімпійським Іграм, норматив в 21,10 метрів під силу?

Це високий норматив для мене, але це мрія всього життя. Можна наблизитись до 21-го метра і потрапити по добору. Бажання є дуже великим. Я згадую Чемпіонат Європи в Берліні, коли змагання відбувались на площі, коли є величезна підтримка. Це великий кайф, коли оголошуюсь спортсменів, коли є підтримка трибун, після таких змагань хочеться працювати і працювати!

Жорстка атлетика

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: