У Сумах відновлять СЕС?

21.02.2020

Рада національної безпеки і оборони рекомендувала Міністерству охорони здоров’я відновити санітарно-епідеміологічну службу в зв’язку із загрозою коронавируса.

Таке рішення було прийняте на міжвідомчій нараді під головуванням секретаря РНБО Олександра Данилова. На ній обговорювали, як запобігти занесенню коронавируса на територію України і як реагувати на його поширення. Першим пунктом протокольного рішення МОЗ і Центру громадського здоров’я рекомендується в тижневий термін розробити і внести пропозиції по відновленню роботи СЕС на території України.

Нагадаємо, що функція контролю і нагляду за епідситуацією належала Держсанепідслужбі до вересня 2014 року, коли Кабмін заявив про її ліквідацію. Таке рішення було прийняте через те, що повноваження з контролю створювали багате поле для корупції. Функції СЕС розділили між Міністерством аграрної політики та Міністерством охорони здоров’я, при якому був створений Центр громадського здоров’я. У той же час новій структурі не дали права проведення перевірок виконання вимог з епідбезпеки, її робота стосується переважно сфери моніторингу. У вересні 2019 р. стало відомо, що СЕС можуть відродити під іншою назвою.

molbuk.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: