У Ромнах суд відмовляється судити двох злочинців, які спричинили масштабну пожежу на нафтовій свердловині

21.02.2020

20 лютого до суду надійшов обвинувальний акт стосовно двох осіб, злочинні дії яких спричинили масштабну пожежу на нафтовій свердловині, повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду.

За поданням голови суду,  21.02.2019 року справу  направлено до Сумського апеляційного суду для вирішення питання,  відповідно до ст.34 КПК України, про передачу  матеріалів кримінального провадження, на розгляд до іншого суду.

Подання вмотивоване тим, що відповідно до ч. 2 ст. 31 КК України кримінальне провадженні в суді першої інстанції щодо злочину, за вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше десяти років, здійснюється колегіально судом у складі трьох професійних суддів.

Всього в суді здійснюють судочинство 4 судді, троє з них, брали участь  у даному кримінальному провадженні, як слідчі судді, а  тому створити колегію для розгляду даного кримінального провадження не можливо.

Інформаційно:  подія сталась 6 вересня 2019 року поблизу с. Анастасівка Роменського району. У ході слідства встановлено, що причиною пожежі стала спроба викрадення нафтопродуктів. Зокрема двоє жителів м. Ромни приїхали до зазначеного місця на автомобілі «КАМАЗ», в кузов якого вмонтована металева ємність. За допомогою врізки вони намагались перекачати нафтопродукт в ємність, однак розпочалась пожежа. Злочинними діями обвинувачених публічному акціонерному товариству «Укрнафта» завдано матеріальних збитків на загальну суму майже 1 млн грн.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 3 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних нафто-, газо та нафтопродуктопроводів, що призвело до пожежі) та ч. 3 ст. 15/ч. 2 ст. 185 (незакінчений замах на крадіжку, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України. За скоєний злочин особам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: