Керівник СБУ Сумщини потрапив під слідство

22.02.2020

Йдеться про Владислава Косинського —  начальника УСБУ в Сумській області з 2017-го по березнь 2019 року, пише sumy.today.

З ухвали слідчої судді Зарічного райсуду Сум Вікторії Мальованої-Когер, яка оприлюднена в реєстрі судових рішень 20 лютого цього року, стало відомо про розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником УСБУ в Сумській області. Йому закидають користування у власних інтересах послугами приватного повітряного судна, що належить третій особі.

З’ясувалося, що слідство у даному провадженні триває вже майже два роки – із травня 2018-го. Відкрили провадження за заявою приватних осіб через суд – на підставі ухвали слідчого судді Солом`янського районного суду м.Києва.

У липні 18-го року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визначив, що розслідувати політ СБУшника  має Головне слідче управління Нацполіції, але в подальшому, справу «спустили» в обласну поліцію. Місцевий слідчий слідчих дій не проводив «в силу об`єктивних причин» (як зазначено в ухвалі судді Мальованої-Когер). Строки розслідування закінчилися ще в листопаді 2019 року, але провадження досі не закрите.

Адвокат Владислава Косинського клопотав перед слідчим суддею про закриття кримінального провадження, але суддя відмовила у цьому.

Що ще в цій історії цікаво, так це постать адвоката ексначальника УСБУ в Сумській області. Павло Путій, який представляє інтереси Косинського, виступав заявником у справі про хабар для тодішнього голови, а зараз просто судді Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка восени 2017-го року. Тоді ходили чутки, що відкриття провадження на Коваленка – це «благодарність» Владислава Косинського будівельній компанії «Сумбуд», від імені керівника якої Павло Путій і написав заяву на Коваленка. Так що можливо, кримінальне провадження за політ на приватному судні – це «відповідь» Коваленка Косинському.

До слова, справу за обвинуваченням Олександра Коваленка вже кілька місяців розглядає Вищий антикорупційний суд. Наступне судове засідання призначене на 17 квітня цього року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: