Кролевецький водоканал отримає дозвіл на користування надрами на 25 років

24.02.2020

Як розповіла начальник КП “Кролевецьводоканал” Ніна Канівець, наприкінці січня було захищено матеріали, що були надані Державній експертній комісії України по запасах корисних копалин. За наслідками розгляду було прийнято протокольне рішення, на підставі якого і буде отримано дозвіл на користування надрами на 25 років.

“Раніше, у 2013 році, даний дозвіл підприємство отримало на 5 років. Це стало результатом втручання прокуратури і було сплачено адміністративний штраф, загрожувала і кримінальна відповідальність. Після зміни керівництва, щоб не допустити подібних дій, було прийнято рішення в найкоротші з можливих термінів виконати усі необхідні умови, щоб отримати даний дозвіл. Це кропітка робота працівників підприємства, які розуміли можливі негативні наслідки, зокрема у сплаченні мільйонних штрафних санкцій, що значно сказалося б на роботі підприємства, а в майбутньому навіть могло б привести до заборони на подачу води нашим мешканцям, а там і банкрутства”, – говорить Ніна Канівець.

Головний інженер підприємства Дмитро Зиков додав, що задля підготовки відповідних документів, було обстежено шість свердловин, розроблені наслідки впливу на навколишнє середовище. У 2013 році було розроблено Програму з геологічного вивчення родовища питної води, проте не було відповідного фінансування, і далі робота в цьому напрямку не проводилася.

“За не повних півтора роки нами було проведено значну роботу в напрямку отримання даного довзолу, що включав в себе не лише геологічну розвідку, а й постійний моніторинг якості води, вимірувалися можливості кількісного відбору з кожної свердловини. За результатом даних досліджень, які проводилися відповідними фахівцями, у свердловинах та резервуарах вода питна відповідає усім вимогам щодо якості”, – підкреслив він.

Зважаючи на всі обставини, начальник КП Кролевецьводоканал” Ніна Канівець наголосила на тому, що дуже прикро, коли маючи таку високу якість питної води в свердловинах, її не можливо подати населенню, через високу зношеність водопровідних мереж у місті.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: