Газовикам Сумщини підвищують зарплати

25.02.2020

«Сумигаз» хоче підняти зарплати співробітників на 2,6% до 9,6 тис. грн. В АТ повідомляють, що збільшити середню зарплату на підприємстві дозволять нові тарифи на доставку газу.

Як зазначають у пресслужбі, компанія веде діалог з НКРЕКП, щоб газовики мали достойну оплату праці. Протягом останніх років середня заробітна плата, передбачена в тарифі, складала 5,9 тис. грн на місяць. «Проте співробітники компанії отримували вищу оплату праці, бо на товаристві знайшли можливість забезпечити середній рівень виплат 8,4 тис. грн на місяць… При цьому «Сумигаз» накопичувало борги перед своїми контрагентами і постачальниками», — наголошують у компанії.

Із січня середній рівень оплати праці в компанії складає 8,6 тис. грн на місяць.

Зараз штат компанії укомплектований на 80%. У компанії говорять, що не мають можливості заповнити низку позицій через низький рівень оплати праці, передбачений тарифом на розподіл. Так підприємству постійно бракує водіїв, електрозварювальників, слюсарів підземних газопроводів. Показник плинності кадрів складає 13,6% на рік, при нормі в 8-10 % для промислового сектору.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: