Сумщина не отримає держсубсидії на розвиток?

25.02.2020

Держфонд регіонального розвитку (ДФРР) буде трансформований, і субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів з 2021 року вже буде не потрібна. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль: «Фонд регіонального розвитку насправді працював як частина субвенції на закриття соціальних проблем. Про економіку в ДФРР йшлося дуже рідко». На його думку, основою оновленого фонду повинен стати конкурс.

«Спочатку треба довести, що ви дійсно хочете, потім, що ви можете проспівфінансувати, а потім надати гарантії, що ви це закінчите. Більш ефективного інструменту сьогодні в світі немає. Якщо суспільство інвестує у щось гроші, воно хоче розуміти, що їх не вкрали, а їх інвестували ефективно. Так, на мою думку, повинен працювати ДФРР «, — додав він.

На думку посадовця, так як з наступного року ОТГ матимуть свій фінансовий ресурс і буде зроблена більш ефективна конкурсна модель Держфонду регіонального розвитку, субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів просто відпаде як атавізм.

«Там немає великої корупції, але є певна несправедливість і неефективність. Де депутат-мажоритарник сильніше, ті регіони розвиваються, де депутат-мажоритарник слабкий, неефективний, там громада страждає. Відбуваються певні перекоси, і це несправедливо по відношенню до суспільства», — вважає міністр. Він зазначив, що субвенція на соцекономрозвитку в 2020 р. залишилася як компроміс.

«Ми розробили з Мінфіном і виносимо на узгодження Кабінету міністрів формулу, по якій у цьому році субвенція буде рівномірно розподілятися по територіях», — додав Шмигаль.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: