Справу про хабар сумського прикордонника передали до суду

25.02.2020

Військовою прокуратурою Центрального регіону України скеровано до суду обвинувальний акт щодо інспектора прикордонного контролю Державної прикордонної служби України за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.

Встановлено, що інспектор прикордонного контролю одного з відділів прикордонної служби Сумського прикордонного загону незаконно використав надані йому повноваження щодо контролю за переміщенням осіб через державний кордон України та здійснення відповідного обліку у відповідній базі даних.

Правопорушник в погонах одержав від громадянина Республіки Таджикістан неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США за проставлення в його паспорті відмітки про в’їзд в Україну з внесенням відповідних відомостей до бази даних, без фактичного перетину даним громадянином державного кордону України.

Така відмітка дозволила іноземцю уникнути негативних наслідків, а саме — поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні та видворення за межі України, повідомила пресслужба Військової прокуратури Центрального регіону України.

Санкція ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища» — передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: