Сумські депутати випадково узаконили незаконний кіоск?

26.02.2020

Сьогодні, 26 лютого, на сесії Сумської міськради розглядали два проекти рішення про незаконний кіоск на пр. Лушпи, 12/1.

До зали винесли два проекти — «Про надання ТОВ «Рустам-Груп» дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, проспект Михайла Лушпи, 12/1» і «Про відмову ТОВ «Рустам-Груп» у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, проспект Михайла Лушпи, 12/1». Це той міні-магазин, який без дозволу встановили ще влітку, і він уже кілька місяців як працює. Мер Сум Олександр Лисенко обіцяв знести його в законному порядку.

За перший проект проголосували 23 депутати (необхідний мінімум — 22). Однак виявилося, що два депутати від фракції «Європейська солідарність» проголосували «за» помилково. Це з’ясувалося через деякий час. Глава фракції Дмитро Лантушенко попросив відкликати ці голоси або переголосувати проект рішення. Однак у регламенті роботи міськради немає такого пункту, як відгук голосу. До того ж за повторний розгляд не знайшлося достатньої кількості голосів. А ось другий проект рішення не набрав необхідної кількості голосів — усього 17 (1 — від «Батьківщини», 9 — від «ЄС», 0 — від «Самопомочі», 3 — від «За Україну!», 1 — від «Свободи» , 0 — від «Опозиційного блоку», 3 — позафракційних).

Виходить, що найбільша промерська фракція голосувала за незаконні кіоски і не захотіла голосувати проти. У підсумку вирішили запропонувати меру заветувати це питання, а не підписувати.

dancor.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: