Самопідпал через землю: що кажуть в Держгеокадастрі Білопільщини

26.02.2020

Самопідпал під Офісом Президента, який скоїв житель села Новоіванівка Гуринівської сільської ради Білопільщини Олександр Бурлаков, шокував усіх українців.

З’ясувалося, що до такого відчайдушного вчинку чоловіка спонукала проблема розпаювання земель державної власності, які знаходяться на території Гуринвської сілської ради і свого часу оброблялись дочірним підприємсвом «Луч» Білопільського машинобудівного заводу.

— Коли розпочалось розпаювання земель сілськогосподарського призначення ці земельтні ділянки не розпайовувались, бо мали статус «землі держвної власності», — розповідає колишній начальник Держгеокадастру Білопілського району Юрій Бойко. — На той час механізму розпаювання державних земель не було, можна було лише колективні сільгосппідприємства.  Людям відмовляли.

Всі ці роки цю землю, а це понад тисячу гектарів, на підставі договорів оренди обробляють місцеві  сільгосппідприємства.

Мешканці неодноразово звертались до Держгеокадастру з проханням розпаювати ці землі. Отримували відмову, бо механізму розпаювання цих земель не було.

Читайте також: Житель Сумщини, який влаштував самопідпал під Офісом Президента: «Я просто хотів, щоб мене почули»

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: