Не міг отримати землю: Що відомо про чоловіка, який підпалив себе під Офісом президента?

26.02.2020

Як ми повідомляли, мешканець Сумщини підпалив себе під Офісом президента 26 лютого. Сталось це під час мітингу лікарів. В Офісі президента повідомили: в акції медиків чоловік участі не брав, з’явився там зненацька. Зараз чоловік із опіками у лікарні. Звуть його Олександр Бурлаков. Живе в селі Новоіванівка Білопільського району. Його родичі та односельці припускають: піти на самоспалення він міг, бо багато років не може отримати землю, пише suspilne.media.

Силами людей, які були поруч, і поліціянтів, полум’я на чоловікові загасили. Він у важкому стані.

Андрій Жернов, головний лікар Київської міської клінічної лікарні №2, розповів: «Голова, тулуб і кінцівки верхні та нижні — всього потроху. Лікувати його треба. Тут, найпевнІше, знадобиться оперативне втручання».

Оксана Тищенко, прес-офіцер Печерського райуправління поліції в Києві, розповіла: «Подія зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень печерського управління поліції , наразі правоохоронці встановлюють обставини та мотив такого вчинку, перевірка триває».

«Він звертався не в одну інстанцію, — говорить родич чоловіка, Вадим Сохань, — Звертався і в поліцію, і в сільську раду, і в прокуратуру звертався, до народних депутатів, і до Президента, і до НАБУ, але відповідей ніяких не було».

У Новоіванівці Олександр Бурлаков має хату, мешкає сам, розповіли його односельці.

«Воно повинно до цього прийти і так статись. Це тягнеться вже давно, від самого початку, як розпалося в нас підсобне господарство. Я три скликання був депутатом сільради від цього села і три скликання, 12 років, бився за розпаювання», — розповідає мешканець Новоіванівки Сергій Шинкаренко.

Підприємство, де працював Олександр Бурлаков, ліквідували понад 15 років тому, говорить Вадим Сохань. Частину його земель, які хотів взяти чоловік, у межах Гуринівської сільради. Голови сільради під час візиту журналістів Суспільного на місці не було. Його син повідомив, що той поїхав з населеного пункту ще зранку.

В обласному геокадастрі розповіли: підприємство свого часу не перетворили у колективне, тому його землі перевели до державної власності, та пізніше передали в оренду на 15 років приватнику.

«Дія договору закінчується у 2023 році. Олександр був серед працівників ліквідованого підприємства та, відповідно, претендував на земельну частку. У зв’язку з тим, що РДА свого часу не розпаювала землі, а передала в оренду, і на сьогодні договір чинний, то законодавство не дозволяє розпайовувати такі землі. Пан Олександр скористався своїм правом – до 2 га «, — пояснила речниця Держгеокадастру в Сумській області Ольга Гречка.

Володимир Кириленко, ексдиректор ДП «Луч» ВАТ «Білопільський машзавод» так пояснив ситауцію: «Було бажання розпаювати, провели навіть одні збори у будинку культури, а потім мені запропонували написати заяву на звільнення, яку я не написав, мене потім звільнили по статті за «розбазарювання державних коштів», пізніше мене відновили, зняли обвинувачення. Були так звані «донецькі», вони буквально на другий день анулювали все рухоме та нерухоме майно, а потім провели його банкрутство. Жодна людина, яких я знав, чи працювала там, не отримала пай, у тому числі і я».

Олександра Бурлакова, який підпалив себе під Офісом Президента, лікуватимуть не менш, ніж півтора місяця, повідомили в лікарні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: