Сумського суддю відсторонили від здійснення правосуддя

27.02.2020

Суддю Зарічного районного суду міста Сум Миколу Шершака відсторонили від здійснення правосуддя до набуття чинності вироку чи закриття кримінального провадження, в якому Спеціалізована антикорупційна прокуратура його обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди. Таке рішення 27 лютого ухвалила Вища рада правосуддя, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання заступника генерального прокурора-керівника САП задовольнити. Відсторонити від здійснення правосуддя суддю Зарічного районного суду міста Сум Миколу Шершака до набуття чинності вироку або закриття кримінального провадження», – оголосив член ВРП.

Як відомо, 14 лютого Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами Національного антикорупційного суду скерувала до суду обвинувальний акт відносно Шершака. За даними слідства, суддя висловив прохання надати неправомірну вигоду громадянину за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності. 7 листопада 2019 року його викрили «на гарячому» і наступного дня повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. 28 грудня 2019 року стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: