Мер Мішель оперативно відхрестився від волейболістів і… нічого

27.02.2020

«Глухівські волейболісти засвітились у Росії на поминках військових країни-агресора». З такими заголовками на минулому тижні інтернет-простір буквально розірвала новина про те, що глухівські спортсмени поїхали на турнір у місто Рильськ. Особливої гостроти викликав день, якому були приурочені змагання, – День пам’яті росіян, які виконували військовий обов’язок за межами Вітчизни. Очевидно, що в цей день мали б поминати і тих, хто воював і воює в окупованому українському Донбасі, де щодня гинуть наші захисники.

Начальник відділу спорту Михайло Плотницький повідомив, що жодних офіційних делегацій Глухів на змагання в Росію не відправляв, нікому не доручалось представляти на них Україну. Пізніше виявилось, що грати у волейбол з приватної ініціативи їздили і глухівчани, і шосткинці, яких запросили на турнір до дня виводу військ з Афганістану. У розмові з кореспондентом один із глухівчан говорив, що вони навіть подумати не могли, що вийде такий скандал: «Там мова йшла тільки про афганців, ми навіть не думали, що у них цей день називається якось по-іншому. Були раді, що обіграли їхні команди, гордо підняли наш прапор».

Схоже, мер Мішель, який думає, що керує Глуховом дистанційно із маєтку під Києвом, вирішив цю ситуацію використати для власного іміджу. Він написав у Фейсбуці, що має намір звернутися до СБУ з приводу самовільної поїздки місцевої волейбольної команди, висловивши сподівання, що «реакція по відношенню до провокаторів буде стрімкою та жорсткою”. Це було ще минулої п’ятниці.

Однак у пресслужбі СБУ у Сумській області поінформували, що ніякого офіційного звернення поки не було. Співробітники СБУ наразі проводять певні дії, щоб зробити висновки щодо дій спортсменів.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: