Товариство через суд повернуло півмільйона гривень

27.02.2020

До Господарського суду Сумської області  із позовом звернулось ТОВ “Металсплавтехнології” до відповідача ДП “Завод обважнених бурильних та ведучих труб” про стягнення 531 тис. грн, пеню та інші штрафні санкції .

З матеріалів справи вбачається, що позивач здійснив постачання товару відповідачу, що підтверджується видатковими накладними, однак відповідачем не були виконані зобов’язання щодо 100% оплати по факту отримання продукції, як було передбачено договором.

Частиною 1 ст. 626 ЦК України передбачено, що договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Згідно із ч. 1-2 ст. 712 ЦК України за договором поставки продавець (постачальник), який здійснює підприємницьку діяльність, зобов`язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов`язаних з особистим, сімейним, домашнім або іншим подібним використанням, а покупець зобов`язується прийняти товар і сплатити за нього певну грошову суму.

Відповідно до ч. 2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: