Ігор Перепека: «У Сумах – жахливі аварії через темряву на дорогах, а влада економить на вуличному освітленні»

28.02.2020

У Сумах ледь не щодня трапляються ДТП на неосвітлених дорогах і пішохідних переходах, а у КП «Міськсвітло» не вистачає коштів на вуличне освітлення. На критичну ситуацію в обласному центрі звертає увагу депутат Сумської міської ради Ігор Перепека. На своїй сторінці у Фейсбуці він показав відео з вечірньої вулиці Роменської, де днями на смерть збили людину. Як видно на кадрах, з освітленням у місті – біда.

«Це ворота славного міста Суми з боку столиці. Вулиця Роменська. У суботу ввечері знову збили людину, сьогодні поховали. Я все розумію, труднощі, тендери і все таке. Освітлення – це  в першу чергу безпека і життя наших городян», — наголошує Ігор Перепека.

На численні петиції сумчан із проханням зробити освітлення на тій чи іншій вулиці чи облаштувати LED-освітлення,  мерія відповідає, що у бюджеті на ці видатки коштів не передбачили. Мовляв, вистачає тільки на поточний ремонт і утримання, але на практиці немає і цього. Люди дивуються, що у деяких селах області вулиці ввечері освітлені, а у Сумах – ні.

«Це життя наших людей! Світло має бути скрізь. Влада може економити на будь-чому, але не на здоров’ї і житті сумчан» — переконаний депутат.

Это ворота славного города Сумы со стороны столицы. Улица Роменская. В субботу вечером опять сбили человека, сегодня похоронили. Я все понимаю, трудности, тендера и все такое. Освещение- это в первую очередь безопасность и жизнь наших горожан. Олександр Лисенко (Olexandr Lisenko)

Опубліковано Igor Perepeka Четвер, 27 лютого 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: