У Сумах виявили небезпечну ковбасу

28.02.2020

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області вже повідомляло про виявлення ковбасних виробів з невідповідністю маркування в деяких магазинах мережі «Продуктова хатка» в м. Суми. У ході проведення відповідних заходів простежуваності звернулися з офіційним запитом до Головного управління в Хмельницькій області щодо підтвердження функціонування підприємств із виробництва м’ясної продукції, зазначених на маркуванні.

У результаті отримали офіційне повідомлення, що ФОП Співак В.В. (адреса потужності: вул. Північна, с. Сл. Рахнівська, Дунаєвецький р-н), ФОП Розовий (пров. Франка, м. Дунаївці, Дунаєвецький р-н) як м’ясопереробні підприємства не функціонують із 2018 року. ФОП Шатурський В.Є. (вул. Франка, 32, с. Довжок, Кам’янець – Подільський р-н, Хмельницька область) не зареєстрований на території області. ФОП Катеринюк С.В. (адреса потужності: вул. Л. Українки, 11 с. Подоляни, Кам’янець – Подільський р-н) призупинив господарську діяльність з 07.11.2019.

Враховуючи вищевикладене, ковбасні вироби зазначених виробників можуть бути фальсифікованими і нести загрозу життю або здоров’ю людини, так як при здійсненні виробництва відсутній будь-який контроль щодо безпечності харчових продуктів.

На даний час Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування щодо виявлення ряду порушень маркування ковбасних виробів та реалізації ковбасних виробів від виробників, які не здійснюють даний вид господарської діяльності.

При виборі ковбасної продукції слід звертати увагу на дату виробництва, яка має бути зазначена на етикетці чи вибита на кліпсі механічним способом або на окремому термочеці, що наноситься поверх інформаційної етикетки. Шрифт має бути чітким, нерозмитим, не дрібним, вказувати виробника з адресою розташування потужності, зазначати основний склад вмісту продукту та допоміжних речовин у відсотках.

Якщо ви виявили невідповідність маркування чи будь яке інше порушення гігієнічних вимог щодо обігу чи реалізації харчових продуктів, необхідно звернутися безпосередньо, або письмово до Держпродспоживслужби, що буде слугувати підставою для проведення позапланового заходу, пише сайт відомства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: