Олександр Стрельченко: Ми намагатимемося достукатися до здорового глузду законодавців, бо у такому вигляді закон про землю приймати не можна

28.02.2020

Втретє за останні декілька місяців депутати Сумщини звертаються до Президента та Верховної Ради України з проханням не допустити впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення і сподіваються, що врешті їх почують.

«Це питання нині – дуже болюче і стосується абсолютно всіх українців, — каже депутат обласної ради, голова регіональної організації ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко,- бо продаж землі може розпочати процес знищення країни. Якщо українські землі дозволять скуповувати іноземцям, процес стане незворотнім».

Політик переконаний, що перед розглядом питання про запровадження в Україні ринку землі державна земля сільгосппризначення має бути розпайована між громадянами, які її ще не отримали. На сьогодні паї мають тільки 7,5 мільйонів українців. Решта людей, в першу чергу – пенсіонери з величезним трудовим стажем, були несправедливо виключені з розпаювання.

Серед іншого Олександр Стрельченко наголошує, що запровадження ринку землі повинно відбуватися виключно для громадян України, оскільки це – стратегічний ресурс, який не підлягає відтворенню, є репродуктивною умовою життєздатності нашого народу.

Також нагадує, що за Конституцією земля та її надра в межах території України є об’єктами права власності українського народу. Таким чином, це виключно справа референдуму.

У своєму зверненні обласні обранці просять виконати три умови: аби в Україні був завершений процес розпаювання сільськогосподарських угідь; проведена повна інвентаризація землі та внесена до реєстраційної бази у державному земельному кадастрі; проведений загальнонаціональний референдум.

Депутати сподіваються на мудрість, далекоглядність, прозорливість влади та справедливість щодо вирішення проблем у питаннях життя народу. Тому звернення депутати підтримали майже одноголосно під час сесії обласної ради, яка відбулася сьогодні, 28 лютого.

Вже після голосування в інтерв’ю місцевому телеканалу Олександр Стрельченко зауважив: «Як нещодавно сказав Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія: «Якщо б не було фракції ОПЗЖ, то закон про землю проголосували б ще 3 місяці тому». Ми згодні зі своїми партійними колегами у Верховній Раді, що у такому вигляді закон про землю приймати не можна. Тому на своєму рівні також намагатимемося достукатися до здорового глузду наших законодавців».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: