У сумських КП — непорозуміння з газовиками

28.02.2020

Ще тиждень тому на апаратній нараді в мерії директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера обурився тим, що АТ «Сумигаз» виставляє його підприємству багатотисячні рахунки незрозуміло за що.

«У цьому році, коли ми не беремо газ взагалі вже чотири місяці, мені прийшла платіжка за транспортування газу! Зрозуміло, що, коли ми влітку беремо газ для виготовлення асфальтобетону, це в місяць — не одна сотня тисяч, а мільйони гривень. Але тепер прийшов рахунок незрозуміло за що. У нас на балансі своя газорозподільна підстанція, свої мережі ми обслуговуємо самі, у нас для цього є свої люди. Виходить вже не подвійна, а потрійна оплата», — сказав Олександр Вегера.

Представники АТ «Сумигаз» відповіли, що плата за транспортування газу нараховується за заявленими самим же КП обсягами споживання. Але директор «Шляхрембуду» з цим не погодився: «Коли ми використовуємо газ, тоді ще можна якось зрозуміти і пояснити другу платіжку за транспортування газу. Але КП «Шляхрембуд» у Сумах практично півроку не використовує газ. Жодного кубометра! Тому що для асфальтного заводу не сезон. А нам приходять платіжки за 40 тис. грн на місяць за транспортування. Яке? З огляду на те, що у нас своя підстанція, яку ми самі обслуговуємо, за що комунальне підприємство має взагалі віддавати більше 400 тис. грн на рік?

Варто відзначити, що в такій ситуації виявилося не тільки КП «Шляхрембуд», а й багато інших підприємств. Тому міська влада звернулася до АТ «Сумигаз», щоб вони підготували зрозумілу, аргументовану відповідь на питання Олександра Вегери.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: