Чому тренери в Сумах отримують меншу зарплату ніж по області?

28.02.2020

З 1 січня постановою Кабінету Міністрів встановлено новий порядок визначення граничних розмірів посадових окладів керівних працівників, інструкторів-методистів, тренерів-викладачів ДЮСШ усіх типів, відповідно до якої застосовується коефіцієнт підвищення до посадового окладу залежно від тренерської кваліфікаційної категорії та категорії ДЮСШ.

Утім, у Сумах вищезазначена постанова Кабміну не була виконана. Посадовий оклад з коефіцієнтом підвищення тренерів-викладачів ДЮСШ, що фінансуються Сумською міською радою, за січень 2020 року склав від 5 до 6 тисяч грн, та був застосований однаковий коефіцієнт підвищення 1,2 для всіх категорій.

Цю тему порушив у своєму депутатському запиті Олександра Стрельченко, голова обласної організації ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖИТТЯ під час сесії обласної ради, яка відбулася сьогодні, 28 лютого.

У документі він пише, що на відміну від міських ДЮСШ, тренери-викладачі ДЮСШ, що фінансуються обласною радою та розташовані в місті Суми, отримали заробітну плату згідно з постановою Кабміну та з відповідним коефіцієнтом підвищення (1,2; 1,3; 1,5 та 1,7 залежно від тренерської кваліфікації). І наводить приклад, що різниця в окладах складає від 500 грн до 2,7 тисяч грн., в залежності від категорії.

«Як бачимо, — пише Олександр Стрельченко, — виникає соціальна несправедливість між тренерами в одному місті, які виховують наших з вами дітей та будують здорову націю. Найбільша розбіжність складає 2 700 грн. Престижність праці тренера у ДЮСШ, які фінансуються з міського бюджету, зведена нанівець. Ні для кого не є секретом, що нинішня ситуація в державі стимулювала мільйони громадян шукати кращої долі для себе та своїх родин в інших регіонах країни, та, навіть, за кордоном. Не виняток став і спорт. Дедалі все важче забезпечити професійними кадрами спортивні школи».

Тож депутат звертається до міського голови Сум Олександра Лисенка з вимогою, аби Сумська міська рада виконала постанову Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 р. № 755 та застосовувала новий порядок визначення граничних розмірів посадових окладів керівних працівників, інструкторів-методистів, тренерів-викладачів ДЮСШ усіх типів.

Олександр Стрельченко просить також про результати розгляду цього депутатського запиту проінформувати його у встановлений законодавством термін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: