Родина із Сумщини, збираючись на відпочинок, постраждала від шахраїв-туроператорів

28.02.2020

Збираючись на відпочинок, шосткинська сім’я через Всесвітню мережу знайшла цікаву пропозицію від одного з туроператорів. І зробили за замовлену путівку передоплату. Однак сайт туристичної фірми виявився фіктивним, а так звана агентка – аферисткою.

За словами 41-річного потерпілого, вартість туру до Єгипту на двох осіб складала 395 доларів. Принаймні, така ціна значилася в оголошенні, розміщеному на сайті туроператора. Дружина шосткинця зв’язалася з представницею фірми і домовилася з нею про придбання путівки. Проте агент висунула умову: для оформлення всіх необхідних для подорожі документів потрібно сплатити 5 000 гривень передоплати. В якості альтернативного варіанту запропонувала іншу путівку — з дитиною. Вартість цього туру коштувала 605 доларів США.

Порадившись, подружжя вирішило скористатися вигідною пропозицією, взявши з собою дитину. У відповідь на представлені агенту фото своїх паспортів отримали примірник договору про надання відповідних послуг. Після чого перерахували необхідну суму на вказаний номер банківської картки. Однак агентка, ледве отримавши переказ, відразу обірвала із замовниками зв‘язок, а оголошення із сайту було видалено.

За фактом шахрайства слідчі Шосткинського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та ведуть пошуки аферистки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: