Сумчани просять повернути двосторонній рух по вулиці Аніщенка і провулку Береста

02.03.2020

Міську владу просять повернути двосторонній рух по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста м. Суми. Відповідну електронну петицію зареєстрував сумчанин Юрій Чеботарьов:

«Виконавчим комітетом Сумської міської ради було необгрунтовано та безпідставно прийнято рішення про створення одностороннього дорожнього руху по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста м. Суми, які мають кількість смуг більше однієї.

Зазначене в рішення обгрунтування, що воно нібито було викликано необхідністю забезпечити безпечні і комфортні умови для учасників дорожнього руху, а також з метою захисту життя та здоров’я громадян, не відповідає дійсності.

Насправді організація одностороннього руху на цих ділянках з кількістю смуг більше за одну, була протиправно ініційована і є просто прихованою легалізацією додаткового паркування авто в декілька рядів, і ніяким чином не пов’язана з безпекою.

Двухсторонній рух по вказаних напрямках ніколи не створював будь якої небезпеки, не порушував комфорт та не спричиняв дорожньо-транспортних пригод.

Вказані ділянки доріг мають кількість смуг більше за одну, їх ширина дозволяє безперешкодно роз’їхались двом транспортним засобам навіть в разі припаркованих вдоль узбіччя авто, а невелика навантаженість цих ділянок не потребує використання декількох смуг в одному напрямку.

Саме такий односторонній рух, не запобігає, а навпаки створює небезпечні і некомфортні умови для мешканців району і учасників дорожнього руху, додатково навантажує інші перпендикулярні вулиці і несе небезпеку, оскільки через надвеликий некомфорт для багатьох мешканців цього району, спричинений необхідністю долати для об’їзду значну відстань замість декількох метрів, значна кількість водіїв прогнозовано буде ігнорувати такий односторонній рух.

Вимагаємо:

1. Винести на розгляд сесії Сумської міської ради проект рішення «Про скасування підпункту 1.1. пункту 1. Рішення Виконавчого комітету від 08.10.2019 № 561

«Про затвердження Проектів організації дорожнього руху м. Суми», в частині організації одностороннього дорожнього руху по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста в м. Суми.

2. Депутатів Сумської міської ради підтримати дане рішення.

3. Демонтувати дорожні знаки повязані з одностороннім рухом по вказаним ділянкам.

4. Розглянути питання про необхідність встановлення знаків стоянка заборонена з будь якої однієї сторони вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста в м. Суми».

Збір підписів триватиме 45 днів. Підтримати петицію можна тут.

Нагадаємо: рішення виконкому про односторонній рух на зазначених вулицях було прийнято ще в жовтні минулого року, але тільки в кінці лютого комунальники знайшли гроші на установку знаків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: