У Тростянці п’яний водій настійливо пропонував 500 гривень поліцейським

02.03.2020

Близько четвертої ранку працівники Тростянецького відділення поліції під час здійснення нагляду за безпекою дорожнього руху зупинили для відповідної перевірки легковий автомобіль. За кермом знаходився 32-річний житель райцентру.

«З першої ж хвилини спілкування поліцейські зрозуміли, що водій напідпитку. Вони запропонували чоловіку пройти перевірку на стан сп’яніння, однак він відмовився, — коментує ситуацію Дмитро Станішевський, начальник Тростянецького відділення поліції. — Натомість зі свого боку запропонував правоохоронцям гроші – аби його відпустили без складання адміністративного протоколу. І настійливо пропонував «відступні» 500 гривень навіть тоді, коли його попередили про кримінальну відповідальність».

Відтак, щодо громадянина склали адміністративний матеріал за частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, на місце події прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала факт пропозиції неправомірної вигоди службовій особі. Тож слідчими Тростянецького відділення поліції розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Тепер, крім адміністративної, чоловік нестиме ще й кримінальну відповідальність. Оскільки Закон передбачає покарання у вигляді сплати штрафу у розмірі від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: