Семиноженко відзначив Сумський державний університет

02.03.2020

2 березня голова Північно-Східного наукового центру Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України Володимир Семиноженко вручив ректору СумДУ Анатолію Васильєву Пам’ятну відзнаку НАНУ. Рішення про нагородження відзнакою на честь 100-річчя Національної академії наук України прийняла президія академії.

Вручаючи нагороду, Володимир Семиноженко відзначив суттєві досягнення Сумського державного університету в науковій сфері та підготовці наукових кадрів.

«Я завжди наводжу СумДУ як приклад того, що ЗВО не обов’язково бути в столиці, щоби стати успішним в українському та світовому науково-освітньому просторі», — наголосив академік.

Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв підкреслив, що пріоритетом діяльності університету є наукова складова в поєднанні з міжнародною діяльністю. Університет – один із шести українських вишів, представлених у провідних світових рейтингах. Зокрема, Сумський державний університет входить до Всесвітнього рейтингу дослідницьких університетів світу від Times Higher Education World University Rankings, до каталогу кращих дослідницьких університетів світу від Шанхайського рейтингу. Рейтинг QS також визначив університет на позиції 101-150 серед «молодих» вишів світу, які «стрімко зростають». Анатолій Васильєв зазначив, що почесна нагорода є відзнакою усього колективу вчених, науково-педагогічних працівників, співробітників та студентів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: