Госпітальна рада планувала, як надаватиметься меддопомога жителям Сумщини з 1 квітня

03.03.2020

Під час другого засідання госпітальної ради Сумщини її учасники в режимі відеоселекторної наради надавали свої пропозиції щодо формування плану Сумського госпітального округу.

Заступник голови Сумської ОДА Іван Боршош відзначив низьку активність членів госпітальної ради з районів щодо надання пропозицій щодо формування плану Сумського госпітального округу.

Пропозиції до формування плану Сумського госпітального округу, що надійшли, зачитав начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Дмитро Кравцов. Він нагадав, що в області затверджена мережа опорних лікарень. Посадовець презентував карту Сумщини, де нанесені опорні лікувальні заклади і регіон, який вони обслуговують. Це Шосткинська, Конотопська, Роменська, Глухівська та Охтирська ЦРЛ, Сумська обласна клінічна лікарня і Сумська міська клінічна лікарня Сумської міської ради.

«Стратегічними індикаторами, що бралися при визначенні опорних закладів, є такі показники, як кількість пологів у лікарні, госпіталізація на 10 тис. населення, госпіталізація з мозковими інсультами, госпіталізація з інфарктами міокарда, кількість хірургічних операцій, – зазначив начальник обласного управління охорони здоров’я. – Також врахована наявність медичного обладнання, лікарів тощо».

Наразі першочерговим завданням держави та області є підготовка відділень невідкладної допомоги (приймальних відділень) в цих опорних закладах – ремонт та забезпечення відповідним медичним обладнанням.

Під час засідання було презентовано маршрути госпіталізації, за якими пацієнти зможуть отримати кваліфіковану медичну допомогу за тим чи іншим профілем.

Говорили також про реорганізацію медичних закладів та окремих відділень, можливості працевлаштування лікарів після вивільнення тощо.

Наголошено, що члени госпітальної ради сьогодні до кінця дня ще мають право надати свої пропозиції щодо формування плану Сумського госпітального округу. Затверджений членами госпітальної ради план буде розглядатися в Міністерстві охорони здоров’я України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: