У Сумській ОДА звинуватили в забрудненні Псла сумський водоканал

04.03.2020

Має бути постійний аналіз, як гідрохімічний так і мікробіологічний, стану води в річці псел з наступним оприлюдненням результатів. Про це під час засідання координаційного комітету з питань екологічної безпеки наголосив керівник апарату Сумської ОДА Ігор Кальченко.

Як повідомила заступник директора Департаменту захисту довкілля та енергетики облдержадміністрації Ірина Кашпур, до Департаменту надійшло звернення щодо незадовільного стану води у річці Псел поряд із с. Старе Село Сумського району. До розгляду звернення Департаментом було залучено Державну екологічну інспекцію у Сумській області та Регіональний офіс водних ресурсів у Сумській області.

Відповідно до інформації Державної екологічної інспекції у Сумській області та протоколу вимірювань БСК5 — кількість кисню, що витрачається на окислення органічних речовин, показників складу та властивостей вод, факт забруднення річки Псел підтверджено. Крім того протяго, результати яких підтвердили вище зазначені висновки.

За словами Ігоря Кальченка, такі показники можуть свідчити про потрапляння недостатньо очищених стічних вод в Псел. Згідно з інформацією Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, КП «Міськводоканал» є основним забруднювачем цієї річки, оскільки очисні споруди підприємства недостатньо ефективно здійснюють очистку господарсько-побутових стоків через використання застарілої технології очистки та застарілого обладнання.

За підсумками наради було прийнято рішення провести роботу з абонентами, які здійснюють скид стічних вод до очисних споруд, розробки плану реконструкції та переобладнання очисних споруд, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та контролю за неухильним дотриманням КП «Міськводоканал» Сумської міської ради проєктного та технічного регламентів експлуатації очисних споруд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: