1890 молодих вчителів Сумщини зі стажем до 10 років отримають виплату в 21 тисячу гривень

04.03.2020

Для Сумської області Кабмін спрямував 39 млн 727 тис гривень субвенції для виплати надбавок молодим вчителям. Загальна сума субвенції становить 1 млрд 553 млн грн для забезпечення відповідних виплат понад 73 тис педагогів зі стажем до 10 років. Відповідне рішення було прийнято 3 березня.

«Сьогодні молоді вчителі – одна з найменш фінансово захищених категорій педагогів. З низьким стажем вони отримують майже мінімальну заробітну плату – це неприпустимо. Ця виплата наприкінці року допоможе бодай трохи вирівняти ситуацію та підтримати молодих учителів», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Виплата вчителю становитиме 21 020 грн, що еквівалентно десяти прожитковим мінімумам для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року. Кошти виплачуватимуться вчителям за основним місцем роботи у закладі освіти. Виплата здійснюватиметься наприкінці року, одноразово і в повному розмірі.

Виплату отримають педагоги, які станом на 1 січня 2020 року працювали вчителем та мали педагогічний стаж до 10 років включно, мають педагогічне навантаження у 2020 році та продовжують обіймати посаду вчителя.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: