У Сумському університеті відкрили лабораторію з розведення свиней

04.03.2020

У Сумському Національному аграрному університеті відкрили інноваційний модуль Hog Slat або лабораторію з вирощування свиней. Про це повідомили у пресслужбі університету.

Зазначається, що інноваційний модуль Hog Slat вже представлений в університеті і на ньому працюють студенти, які в майбутньому зможуть повноцінно керувати процесом на підприємствах та свинокомплексах.

Відомо, що нове обладнання дозволяє мінімізувати вплив людини на процес вирощування свиней. Така модернізована система унеможливлює появу африканської чуми на 99,9%, адже основним збудником хвороби є людський фактор.

Безконтактний процес вирощування не лише зменшує ризики захворювання, а й забезпечує чистоту процесу без запаху та бруду.

Також завдяки обладнанню у лабораторії змодельовано всі виробничі процеси – від утримання тварин, роздачі  для них кормів та їхнього напування до регулювання температури та вентиляції.

Автоматичне устаткування в лабораторії супроводжує основні технологічні етапи в свинарстві: запліднення, очікування, опорос, дорощування, відгодівля.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: