ФК «Суми» – відродження міського аматорського та професійного футболу

04.03.2020

Напередодні нового футбольного сезону на стадіоні «Ювілейний» у м. Суми 3 березня пройшов брифінг міського голови м. Суми Олександра Лисенко, футбольних функціонерів міської федерації та ФК «LS GROUP» (Суми).

Не секрет, що у місті Суми фактично не було професійного клубу, чи навіть міського аматорського.

Заява про відродження аматорського та професійного футболу у місті викликала неабиякий ажіотаж. Містяни, вболівальники, фан-спільнота та любителі спорту із надзвичайною радістю сприйняли цю новину. Адже футбол – це самий масовий вид спорту в світі та України, загальновизнаний спорт №1 та запорука здорової нації.

Проте виявилися окремі критики та скептики цієї ініціативи. По-суті претензії звелися до назви команди –  LS GROUP. Водночас функціонери клубу раніше повідомляли, що готові до ребрендингу команди. За коментарем з цього питання ми звернулися до президента ФК «LS GROUP» Геннадія Дем’яненка.

«Так, відсьогодні команда йменуватиметься «Суми». Це спільне рішення команди, тренерського складу, адміністрації, вболівальників, фанів та міської влади. Не секрет, що наша мета – друга ліга, аматорський чемпіонат спосіб туди потрапити. Чинна назва команди не «пройде» для ПФЛ як мінімум за регламентними вимогами. Все йшло до того, що команда буде перейменована. Сьогодні це вже факт. Відповідні документи подані до міської федерації та обласної асоціації футболу. Хоча назва команди «Суми» бентежить зіпсованою репутацією історією з договірними матчами ПФК, в якій, до речі, ніхто досі крапку не поставив. Але «Суми» — це наша футбольна історія. Хоча і з «ложкою дьогтю».  Впевнений, що грою та результатами ми доведемо правильність цього рішення», — прокоментував Геннадій Дем’яненко.

Відмітимо, що нова назва виявилася вдалою. Сьогодні містяни перемогли ФК «Тростянець» із рахунком 1:0, перервавши чергу програшів цій команді. Автор голу — Максим Чеглов (‘82). Він новачок у команді, прийшов з команди другої ліги ПФЛ — ФК «Енергія» (Нова Каховка).

FootBoom

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: