У Сумах немає тестсистем для виявлення коронавірусу

04.03.2020

Про це повідомив сьогодні, 4 березня, на прес-конференції у Сумській ОДА щодо готовності Сумщини протистояти коронавірусу директор Сумського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Володимир Збаражський.

За словами посадовця, із тестсистемами для виявлення коронавірусу складна ситуація по всій Україні, але у разі необхідності Сумщину ними забезпечить Міністерство охорони здоров’я, про що є відповідні домовленості . Крім цього, за його словами, у Сумах є сучасна лабораторія, де проводяться дослідження усіх типів грипу, і де можна тестувати і на коронавірус. Також він зазначив, що ситуація із коронавірусом керована, крім цього, наразі спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Дмитра Кравцова, наразі у лікарнях, визначених для госпіталізації хворих з підозрою коронавірусу (міська , обласна дитячі клінічні та обласна інфекційна лікарні), наявні 493 ліжка, з них 22 реанімаційних та 93 бокси. Також є спеціалізований транспорт для перевезення осіб з підозрою на захворювання.

Дмитро Кравцов зазначив, що вживаються заходи щодо поновлення запасу засобів медичного призначення, профілактичних препаратів, засобів дезінфекції. Частково запаси вже поновлено. Наразі потреба у видатках на засоби захисту і обладнання складає 6 мільйонів 372 тисячі гривень. Щодо цього неодноразово направлялася інформація  до Міністерства охорони здоров’я України. У пунктах пропуску прикордонники повністю забезпечені засобами дистанційного вимірювання температури осіб, які перетинають кордон.

Наразі до Сум на навчання повернулося 270 студентів із Китаю. Станом на кінець лютого 22 особи до навчання ще не поверталися. Зараз у Сумах на обсервації у Центральній міській лікарні перебуває одна китаянка із своїм знайомим, громадянином Туреччини. Як повідомив Дмитро Кравцов, їх на наявність коронавірусної інфекції не перевіряли через відсутність клінічних ознак хвороби. Її помістили у лікарню для того, щоб знизити соціальну напругу і через неможливість ізолюватися через проживання у гуртожитку. Наразі вона під наглядом у боксованій палаті. Прогнозовано, що вона там перебуватиме до кінця тижня.

Читайте також: Главный инфекционист области Троцкая рассказала, как защититься от коронавируса

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: