У Кролевецькій РДА звільнили 22 працівників. Тим, хто залишився, не передбачено коштів на зарплату

04.03.2020

Депутати Кролевецької районної ради проголосували за звернення до Кабміну та Сумської ОДА стосовно напруженої ситуації із забезпечення видатків на виплату заробітної плати державним службовцям району. Дане питання представив на сесії районної ради їхній колега, керівник апарату райдержадміністрації Олег Халецький.

«Відповідно до розподілу показників зведених кошторисів на 2020 рік, Кролевецькій районній державній адміністрації доведені асигнування «Заробітна плата» у сумі 6,89 млн грн, що на 3,8 млн грн менше, ніж у 2019 році», – наголошують у своєму листі депутати районної ради.

Незабезпеченість на виплату заробітної плати працівникам державних органів по Кролевецькій РДА складе близько 1,75 млн грн та нарахування на заробітну плату — 0,35 млн грн. Тобто, заплановані видатки не забезпечують у повному обсязі навіть виплати обов’язкового характеру, зокрема за ранг та вислугу років.

Тож депутати звернулися з проханням до ОДА та Кабміну розглянути можливість виділення додаткових коштів на утримання структурних підрозділів Кролевецької районної державної адміністрації Сумської області в сумі 2,1 млн грн. «Недостатність коштів на утримання Кролевецької РДА та її структурних підрозділів призведе до несвоєчасної виплати заробітної плати, до порушення законодавства про працю, а також до плинності кадрів державної служби. Покрити дане незабезпечення з районного бюджету немає можливості, адже і так в районі прораховується незабезпеченість на виплату зарплат у галузях освіти, охорони здоров’я, культури тощо», – зазначили депутати у зверненні.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: