Одіозний сумський прокурор пішов на пенсію

06.03.2020

Маєток на 370 квадратів під Сумами, квартири у Сумах, Харкові та Києві, недобудований хлібокомбінат, готівки на чотири мільйони гривень – все це про статки не родини бізнесменів, а подружжя прокурора та судді, передає sumy.today.

Учора, 5 березня, працівник прокуратури Сумщини Валентин Жерьобкін подав до НАЗК декларацію перед звільненням. Пресслужба відомства повідомила, що він вийшов на пенсію за вислугою років.

Останнім часом Валентин Жерьобкін працював рядовим прокурором відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції в обласній прокуратурі. Та до кінця 2015 року він більше десяти років обіймав керівні посади в області. Був заступником прокурора Зарічного району Сум, потім прокурором Білопільського і Сумського районів, у липні 2014-го став заступником прокурора Сумської області.

Але вже за півроку у прокуратурі відбулась рокіровка – цю посаду Генпрокурор віддав Сергію Маслюку, а Жерьобкіна перевели на попереднє місце Маслюка – першого заступника прокурора Сум. І тут Валентина Дмитровича спіткала невдача. В Україні почалась так звана прокурорська реформа, замість районних і міських прокуратур створили місцеві. І всім бажаючим обіймати в них керівні посади треба було пройти атестацію. Валентин Жерьобкін на перше тестування ще приїхав, але потім захворів і… раптом перевівся в обласну прокуратуру. Схожа ситуація трапилася тоді із Рустамом Галаєвим, який на час атестації був прокурором Білопільського району. Він після тестів на знання законів і логіку вилетів з конкурсу, але з органів тоді його не звільнили. Навпаки, спочатку доручили керувати слідчим управлінням обласної прокуратури, а потім і заступником обласного прокурора призначили. Акурат перед початком нової атестації – 2 березня цього року  — Рустам Галаєв, як і Валентин Жерьобкін, вирішив залишити службу. Та, якщо Жерьобкін вийшов на пенсію, то Галаєв пішов за власним бажанням. Окрім них перед атестацією із органів прокуратури звільнилася лише одна рядова прокурорка, яка теж пішла на пенсію.

13 прокурорів не з’явились на атестацію через декретну відпустку чи лікарняний. Брали участь у тестуваннях 99 прокурорів, але успішно пройшли їх не всі. Хто саме не справився, у прокуратурі Сумщини поки не коментують.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: