Жителя Сумщини викрили в утриманні наркопритону та підробці документів

06.03.2020

Під час обшуку в помешканні 25-річного жителя Конотопа оперативники виявили велику кількість наркотичних речовин та зброї.

Усе виявлене правоохоронцями було вилучене та направлене на експертизу. За її результатами встановлено, що, окрім наркотичних речовин, чоловік зберігав удома ще й близько 240 грамів прекурсору. Працівникам поліції він пояснив: ця речовина йому була потрібна, аби самостійно виготовляти наркотик, який він вживав сам та «пригощав» друзів.

Під час обшуку в молодика було виявлено і два паспорти громадян України, виданих на ім’я інших осіб. Звідки він їх узяв, правопорушник пригадати не зміг. А от у тому, що один з паспортів підробив, вклеївши у нього своє фото замість фото власника, зізнався. Слідчим це пояснив тим, що документ використовував для замовлення прекурсорів у мережі Інтернет та отримання у поштових відділеннях відповідних посилок.

«Слідчими за всіма цими фактами внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, — коментує ситуацію Сергій Породько, начальник Конотопського відділу поліції. — Дії зловмисника кваліфікуються за ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів у особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)».

Наразі правопорушникові повідомлено про підозру у скоєних злочинах та вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: