Побилися через дівчину?: Подробиці жорстокої бійки у школі на Сумщині

07.03.2020

У Путивльській мистецькій школі-інтернаті живуть та навчаються 174 учні. 10 днів тому на шкільному спортивному майданчику сталася бійка між школярами. Нагадаємо, відео у соцмережу виклав користувач Александр Вінт 4 березня.

Син пані Ірини навчається в одному класі з хлопчиком, який бив. Говорить, син відводив побитого до медпункту: «Медсестра йому зупиняла кров, у нього з носа йшла кров. З приводу цього хлопчика, який бив, ну так, часто діти в класі скаржилися, він штовхався, він ображав. Мою дитину він не чіпав».

Виконуюча обов’язки директора школи-інтернату Тетяна Семененко каже – сутичка сталася між п’ятикласником і шестикласником. Побилися через дівчину того, хто знімав: «Це сталося після третього уроку, коли діти пішли на полуденок. Після полуденка, коли вчитель їх погодувала, вони у неї попросилися відпочити на свіжому повітрі на подвір’ї. Вона їх залишила, але у нас був черговий вчитель на подвір’ї. Цей факт бачила молодша медична сестра, вона зателефонувала заступнику з навчальної роботи, і нашій медичній сестрі. Вона приїхала, обстежила дитину. Були скарги на головний біль, тошноту і припухше було око. І, коли вона обстежила, зробила висновок, що його мають обстежити лікарі ЦРЛ».

Лікарі діагностували у хлопця закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку легкого ступеня, розповів завідуючий педіатричним відділенням Путивльської районної лікарні Ігор Черняков: «Візуально тілесних ушкоджень не було, скарги були на незначний біль в лівому підребер’ї, рентген, все це було зроблено, просто типовий забій, не більше. Гематома була справа на потиличній області. Якраз це свідчило про причину хвороби дитини. Скаржився на запаморочення, головний біль, нудоту. Дитину госпіталізували у моє відділення до стаціонару, отримував лікування згідно протоколу».

За 5 днів дитину виписали додому під нагляд невропатолога. Хлопець, якого побили, сирота (рік тому лишився без матері), зараз його виховує бабуся. Вона написала заяву до поліції наступного дня після бійки. Більше говорити на камеру відмовилась. Зараз випадок розбирає комісія, пише suspilne.media.

«Те, що пишуть в інтернеті, та інформація не відповідає дійсності. Не було дійсно випадку булінгу. Тому що булінг і одноразові такі дії фізичного насильства – це різні речі. Є питання стосовно чергування, але хочу наголосити, що колектив спрацював в цій ситуації, яка склалася, дуже професійно, всі заходи були вжиті, і організаційні, і стосовно того, щоб надати медичну допомогу дитині», — розповів начальник відділу Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Юрій Харламов.

Поспілкуватися з батьками хлопців — і того, що бив, і того, що все знімав на камеру, журналістам не вдалося. За словами директорки Тетяни Семененко, обох хлопців сьогодні немає у школі через хворобу, і розповіла про реакцію їх родин на те, що сталось: «Батьки просили вибачення у бабусі-опікуна, діти ходили учня шостого класу провідувати до лікарні, також просили вибачення».

У поліції випадок не вважають булінгом.»Це був разовий конфлікт, на побутовому грунті виник між хлопцями. Наразі ми розглядаємо це як дрібне хуліганство», — повідомив начальник відділу ювенальної превенсії Сумської області Сергій Тарасенко.

Через те, що бив неповнолітній, відповідатимуть за нього батьки. Максимальний штраф, який вони можуть сплатити, – 1 тис 700 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: