Люди просять знайти для вокзалу місце біля базару

07.03.2020

Розмістивши листа жительки Сумського району Надії стосовно поганих умов на приміському автовокзалі, що знаходиться на Кузнечному проїзді біля вулиці Першотравнева у Сумах, ми навіть не розраховували, что ця тема так стурбує наших читачів. Під публікацією, яку ми продублювали на нашу сторінку у Фейсбук, були десятки коментарів, і практично всі погодилися з Надією, більше того — додали ще й цілий ряд своїх зауважень.

Так, Ірина Дубова зазначила: “На этой автостанции нарушены все санитарные нормы. Об этом говорили и писали не единожды, даже телевидение было и что? Мест мало, укрытия от погодных осадков и солнца нет, расстояние между платформами и тротуаром минимальное, туалет одноразовый вам билетик дыроколом прокомпасируют, если ждать долго, то в туалет второй раз уже платно (4 гривны). Забота о людях со всех сторон. Кто ехал один раз, можно и потерпеть. А те, кто работает с этой «заботой», сталкиваются каждый день. А камера хранения — это что-то”.

Ігор Шпетний написав: “Вот вот. Меня тоже всегда возмущало то, что кассовый сбор — 4 грн с одного билета, а 70 процентов помещения сдано в аренду под магазины. За что комиссия? С этим надо что то делать! Там осталось еще только чарочную открыть в помещении автостанции. Кто знает — какой отдел администрации должен контролировать работу автостанции и то, как распределяется государственная собственность»?

Інші користувачі, окрім неякісного сервісу, звернули увагу на невдале розташування автостанції. Маргарита Бездидько запитує: “Забігайлівка, а не автостанція! Кому прийшло в голову зробити це у ……е , в так званому центрі міста? Ні транспорту, щоб доїхати, ні сервісу, немає ніякої інфраструктури, щоб людям (пасажирам) було комфортно! І взагалі комерційний проект, вигідний для комерсантів!».

Долучився до її думки і Віктор Дворниченко: “Расположен он в очень неудобном месте. Попробуй дойди туда с торбами, да ещё пожилым людям. На людей наплевать, главное кто-то денежки гребёт»…

І дійсно, виникає питання до влади: чим вона керувалася, коли дозволила будувати автовокзал у цьому незручному для людей місці, яке до до того ж не відповідає санітарним нормам, так як знаходиться поряд із житловим сектором? Чи не краще було б розмістити автовокзал біля базару? Адже не секрет, що багато людей приїжджають саме якраз, щоб відвідати його, більш того, привезти на продаж городину! А тому перти більше кілометра важкі торби від Першотравневої до центрального базару – дуже важко, це просто знущання.

Зрозуміло, що назад уже нічого не повернеш і побудований автовокзал не перенесеш на нове місце. Та і не треба цього робити. Ніхто ж не заважає нинішнім керманичам міста домовитися з підприємцями, щоб ті побудували ще одну автостанцію там, де цього хочуть люди – біля базару. Таким чином, сумчани отримають не лише більш зручний у розташуванні транспортний заклад, а й конкуренцію між автостанціями. Так, дивись, і умови сервісу покращаться і касовий збір зменшиться! А головне — прості люди від того виграють, а то зараз, як написала в коментарях Ольга Щербонос: “Дійсно!….Сільські люди завжди комусь заважають. Ми як непотріб»…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: