Затриманий на Сумщині педофіл працює в держустанові та має дітей

07.03.2020

Нагадаємо, подія сталася в лютому нинішнього року в м. Ромни. Тоді до Роменського відділу поліції звернулося місцеве подружжя з повідомлення про те, що до їхньої 8-річної доньки у дворі їх багатоповерхівки чіплявся невідомий чоловік та демонстрував їй статевий орган. Про це сьогодні, 7 березня, повідомили в прес-службі Нацполіції Сумщини.

Правоохоронці негайно розпочали пошуки незнайомця. Оперативники переглянули всі камери відеонагляду, встановлені як у районі вчинення злочину, так і у місцях ймовірної появи зловмисника. І таки знайшли його на записах однієї з відеокамер. Аби встановити його особу, поліцейські звернулися за допомогою до адміністрацій місцевих шкіл та громадськості.

Учора один із працівників карного розшуку Роменського відділу поліції, проїжджаючи повз місцеву школу, звернув увагу на чоловіка, котрий розмовляв із маленькою дівчинкою. Полісмен підійшов ближче і таки впевнився, що той підозріло себе поводить по відношенню до дитини.

Правоохоронець затримав чоловіка і викликав на місце події своїх колег, котрі й доправили того до відділу поліції. Там, звірившись із наявними даними, впевнилися, що він і є тим самим розшукуваним підозрюваним.

Наразі встановлено, що затриманий – житель сусіднього району, йому 55 років. Одружений, має дітей, займає посаду різноробочого в одній із державних установ. Раніше в поле зору поліції не потрапляв.

Працівники поліції провели санкціонований обшук його помешкання, і вилучили літературу, мобільні телефону, жорсткі диски, флешки, фотоапарати та комп’ютерну техніку, яка містить відео і фото порнографічного характеру.

Вину у вчиненому чоловік визнає, однак пояснює свої дії можливими психічними розладами.

Правоохоронці перевіряють зловмисника на причетність до ряду інших аналогічних злочинів, які були вчинені на території міста.

Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його дії слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України та оголосили про підозру в розбещенні малолітньої дитини. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

За вчинене чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
19.03.2024 Вночі та зранку обстрілів зазнали 5 громад Сумщини
19.03.2024 У Білопіллі вогнеборці врятували житловий будинок
19.03.2024 У перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії в Сумах за тиждень з’явилося 27 дітей
19.03.2024 У Ромнах оперативно ліквідувавши пожежу, вогнеборці врятували 4 гаражі
19.03.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено 4 приватні та 3 багатоквартирні житлові будинки
19.03.2024 У Сумах прибирають будівельне сміття навколо будинку, зруйнованого “Шахедом”

Коментарі: